Too Kools

Waarom Ik Werk met WordPress Elementor: Flexibiliteit, Snelheid en Creativiteit

Als grafisch vormgever en webdesigner is het kiezen van de juiste tools essentieel om het beste resultaat voor mijn klanten te behalen. Eén van mijn favoriete platforms om mee te werken is WordPress Elementor, maar mijn proces begint altijd met een handgemaakt ontwerp in Figma. In deze post vertel ik waarom ik zo graag met deze combinatie werk en hoe dit platform het verschil maakt voor mijn klanten

1. Handgemaakte Ontwerpen in Figma

Elk project start met een unieke visie, en daarvoor gebruik ik Figma. Dit tool stelt me in staat om een volledig op maat gemaakt ontwerp te maken voordat ik aan de bouw van de website begin. Elk element, van de layout tot de kleinste details, wordt met de hand ontworpen in Figma. Hierdoor kan ik mijn creatieve ideeën tot leven brengen en zorgen dat de stijl van de website perfect aansluit bij de merkidentiteit van mijn klant. Zodra het Figma-ontwerp is goedgekeurd, kan ik dit ontwerp moeiteloos omzetten naar WordPress met Elementor.

 

2. Gebruiksvriendelijkheid van Elementor
Elementor is een drag-and-drop page builder voor WordPress, wat betekent dat je eenvoudig kunt werken met elementen op de pagina zonder dat je technische kennis nodig hebt. Dit maakt het perfect voor klanten die na de oplevering van hun website zelf kleine aanpassingen willen doen, zoals het bijwerken van teksten of het toevoegen van nieuwe afbeeldingen. Voor mij als designer betekent het dat ik het maatwerkontwerp uit Figma perfect kan vertalen naar een functionele website in Elementor, zonder concessies te doen aan de esthetiek.

 

3. Creatieve Vrijheid en Flexibiliteit

De combinatie van Figma en Elementor biedt een ongekende creatieve vrijheid. Met Figma kan ik elk detail uitwerken zoals ik het in gedachten heb, terwijl Elementor me de flexibiliteit geeft om het ontwerp exact zo om te zetten in een werkende website. Of het nu gaat om een minimalistische uitstraling of een kleurrijke en dynamische website, deze combinatie zorgt ervoor dat ik een unieke en naadloos werkende website kan maken voor mijn klanten.

 

4. Snelle Laadtijden en Geoptimaliseerde Websites

Niemand houdt van een trage website. Gelukkig helpt Elementor om snelle en geoptimaliseerde websites te maken, met geavanceerde functies om de laadtijden van pagina’s te verbeteren. Dit is cruciaal voor een goede gebruikerservaring en zoekmachineoptimalisatie (SEO). Doordat ik eerst in Figma ontwerp, kan ik ook gericht nadenken over de structuur en indeling van de site, wat bijdraagt aan een soepel en snel eindresultaat in Elementor.

 

5. Responsive Design voor Elk Apparaat

In een wereld waar de meeste mensen websites bezoeken via hun smartphone of tablet, is een responsive design een must. Met Figma kan ik vooraf ontwerpen hoe de site er op elk formaat uitziet, en met Elementor kan ik dit vervolgens eenvoudig realiseren. Zo zorg ik ervoor dat de website van mijn klanten er overal en altijd goed uitziet, ongeacht het apparaat dat ze gebruiken.

 

6. Kosteneffectief en Betaalbaar

Naast de creatieve voordelen is de combinatie van Figma en Elementor ook een voordelige keuze voor bedrijven die een professioneel ogende website willen zonder de hoofdprijs te betalen. Dankzij mijn proces kan ik snel en efficiënt werken, wat zorgt voor een betaalbaar eindresultaat. Dit maakt het een uitstekende optie voor start-ups en kleine bedrijven die een betaalbaar logo ontwerp of een complete website willen, zonder concessies te doen aan de kwaliteit.

 

Conclusie: WordPress Elementor en Figma voor Maatwerk Websites

Door te werken met Figma voor het ontwerp en Elementor voor de bouw, kan ik mijn klanten precies bieden wat ze nodig hebben: een gebruiksvriendelijke, handgemaakte, en vooral mooie website die past bij hun merkidentiteit. Of het nu gaat om simpele landingspagina’s of complexe bedrijfswebsites, deze combinatie maakt het allemaal mogelijk.

Ben je op zoek naar een webdesigner die werkt met Figma en Elementor? Neem dan gerust contact met me op, en ontdek hoe we samen een website kunnen maken die jouw verhaal vertelt en jouw doelen bereikt!

× Hoi, hoe kan ik je helpen?