Too Kools

Een Dag uit het Leven van een Grafisch Vormgever: Creativiteit, Koffie en Wereldwijde Werkplek

Als grafisch vormgever is geen enkele dag hetzelfde. De vrijheid om te werken waar ik maar wil, maakt mijn werk extra bijzonder. Hoewel ik meestal in Nederland te vinden ben, schrijf ik dit blog vanuit het prachtige Zwitserland, waar de bergen en meren zorgen voor een dagelijkse dosis inspiratie. In het weekend trek ik eropuit voor avontuurlijke hikes, maar doordeweeks ben ik volop aan het werk. Benieuwd hoe zo’n dag er precies uitziet? Ik neem je graag mee!

Ochtend: Thee, Mails en Creatieve Start

Mijn dag begint altijd met een goede kop koffie en het doornemen van mijn e-mails. Terwijl de wereld ontwaakt, werk ik aan updates van klanten en stel ik mijn to-do lijst samen. Vandaag staat er een interessante klus op mijn lijstje: een foto die nét wat te klein is voor een ontwerp. Geen probleem, want dankzij AI in Photoshop kan ik de afbeelding met een paar klikken uitvergroten, zonder kwaliteitsverlies. Binnen no-time is de foto klaar, en kan ik verder met het échte creatieve werk.

 

Project van de Dag: Branding voor G3

Na mijn ochtendroutine duik ik in een brandingproject voor G3, een leuke uitdaging waarbij het logo net is afgerond. Ik zet de puntjes op de i voor de presentatie die ik later vandaag aan de klant ga geven. Dit is altijd een spannend moment, want het logo is een belangrijk onderdeel van de visuele identiteit van een bedrijf. Samen met de klant zorg ik ervoor dat het ontwerp past bij hun wensen en visie. Fingers crossed dat ze net zo enthousiast zijn als ik!

 

Middag: Presentatie en Verse Berglucht
Na een korte lunch en een wandeling door de Zwitserse natuur – even die frisse berglucht opsnuiven! – is het tijd voor de presentatie. Ik neem de klant mee door het ontwerp en leg uit hoe de branding hun verhaal vertelt. Ze zijn enthousiast, maar hebben ook wat feedback. Geen probleem, ik maak snel aantekeningen en voer meteen na de meeting enkele aanpassingen door. Zo blijft de vaart erin!

 

Namiddag: Social Media Voor Winkelcentrum ‘t Kompas
In de namiddag werk ik aan de social media posts voor Winkelcentrum ‘t Kompas in Bergen op Zoom. Omdat ik al langer samenwerk met hen, weet ik precies hoe ik hun branding kan vertalen naar frisse en consistente content. Met behulp van Canva stel ik sjablonen op, zodat de posts er altijd strak en professioneel uitzien. Zo kunnen ze voortaan makkelijk zelf aan de slag met hun content.

 

Rond Vier Uur: Catch-Up Call
Net voordat de werkdag bijna ten einde komt, staat er nog een catch-up call op de planning. Ik spreek met een andere ondernemer waarvoor ik recent een website heb ontworpen. We bespreken de voortgang en eventuele aanpassingen. Deze momenten van contact zijn essentieel om samen op dezelfde lijn te blijven en het project succesvol af te ronden.

 

Avond: Ontspannen na een Productieve Dag
Na een dag vol creatief werk is het tijd om de laptop dicht te klappen en even achterover te leunen. Ik geniet van een avondwandeling langs het meer of plof neer met een goed boek. De afwisseling tussen werk en ontspanning houdt me scherp en zorgt ervoor dat ik steeds met frisse ideeën aan de slag kan. Het mooiste van mijn werk? Dat ik dit overal ter wereld kan doen, zolang ik maar een goede internetverbinding heb!

 

Conclusie: Creatief Werk, Waar Dan Ook
Grafisch vormgever zijn is meer dan alleen ontwerpen; het is een levensstijl vol vrijheid, creativiteit en avontuur. Of ik nu in Nederland ben of ergens anders op de wereld, ik zet me altijd in om mijn klanten de beste ontwerpen te bieden.  Heb jij een grafisch project dat een frisse blik kan gebruiken? Let’s chat!

× Hoi, hoe kan ik je helpen?