Too Kools

Hoe jij canva kunt gebruiken om
consistente branding te creëren.

Canva is een krachtig hulpmiddel om je branding consistent en professioneel door te voeren, zonder dat je voor elke kleine aanpassing een grafisch vormgever hoeft in te schakelen. Ik help bedrijven met het opzetten van hun branding in Canva, zodat ze zelf gemakkelijk hun marketingmaterialen kunnen aanpassen. In deze blog leg ik uit hoe ik Canva inzet voor een naadloze en herkenbare merkervaring.

 

Stap 1: Basis van je Branding Vastleggen
Het begint allemaal met het instellen van je merkkleuren, lettertypen en logo’s in Canva. Dit zorgt ervoor dat elk ontwerp dat je maakt, dezelfde uitstraling heeft. Door dit eenmalig goed in te stellen, voorkom je dat je bij elk ontwerp opnieuw moet zoeken naar de juiste kleuren en lettertypes.

 

Stap 2: Maatwerk Templates Creëren
Om ervoor te zorgen dat je snel en eenvoudig zelf aan de slag kunt, maak ik maatwerk templates in Canva. Dit zijn een paar mogelijkheden:

  • Template voor Social Media Posts: Dit zorgt ervoor dat jouw posts er altijd professioneel uitzien en passen bij je merkidentiteit.
  • Templates voor Brochures: Ideaal als je bijvoorbeeld regelmatig informatie wil updaten zonder telkens van nul te beginnen.
  • Instelling van je Branding in Canva: Ik kan je helpen met het instellen van je branding in Canva, zodat je daarna zelf snel en eenvoudig aan de slag kunt met de juiste visuele stijl.

Stap 3: Consistentie Bewaken
Het voordeel van werken met templates is dat je visuele communicatie altijd herkenbaar blijft. Zo zorgen we ervoor dat jouw bedrijf een professionele uitstraling heeft, zowel online als offline. Ik help je om de templates aan te passen naar jouw wensen en zorg ervoor dat alles perfect aansluit bij jouw merkidentiteit.

 

Stap 4: Zelfstandig Creatief zijn
Met een goede basis en de juiste tools in Canva, kun je als ondernemer zelf creatief aan de slag. Heb je bijvoorbeeld nieuwe producten of diensten die je wilt promoten? Met de templates kun je gemakkelijk zelf nieuwe visuals creëren die passen binnen de bestaande stijl.

Conclusie
Canva is een geweldige tool om jouw merk consistent en krachtig neer te zetten, zonder dat je voor elke wijziging een designer nodig hebt. Ik help je graag om alles goed in te stellen, zodat jij daarna zelfstandig verder kunt. Of het nu gaat om social media templates, brochures of een volledige merkidentiteit—ik zorg ervoor dat je goed voorbereid bent om zelf met Canva aan de slag te gaan.

 

Wil jij ook aan de slag met een professionele en consistente branding in Canva, zonder telkens een designer in te schakelen? Neem contact met me op! Ik help je graag met het maken van maatwerk templates, het instellen van je branding, en geef je alle tools die je nodig hebt om zelf creatief aan de slag te gaan. 

× Hoi, hoe kan ik je helpen?